WIE ZIJN WIJ

DIS is een gezelschap uit Nijmegen dat zich tot doel heeft gesteld verschillende disciplines en samenwerkingsverbanden samen te brengen op bijzondere locaties. De projecten zijn kleinschalig, want het liefst zitten we dicht op de huid van ons publiek. Hierin zijn theater en muziek vaak de taal, maar ook beeldende kunst, performances, exposities en uitgaven.

De gekozen locatie staat altijd voorop in de keuzes die we maken tijdens het maakproces. Het vertelt ons een verhaal dat we met minimaal gebruik van techniek en maximaal gebruik van de plek vertellen.

De projecten van DIS kenmerken zich door eenvoud, poëtische beeldtaal, gedetailleerde uitvoering, een gezonde dosis nostalgie en het gebruik van analoge middelen. Steeds verrassend, maar toch herkenbaar kijken we met een andere blik naar wat er al is. De verwondering die we hierin ervaren delen we met het publiek. We laten letterlijk en figuurlijk deuren opengaan naar waar men niet eerder, of in ieder geval niet in deze context, is geweest. Je kijkt nooit meer met dezelfde ogen naar een plek waar je misschien eerder gedachteloos aan voorbijging.